5 olyan munkahelyi tevékenység, amely káros a kapcsolatra nézve - Építkezés Portál

5 olyan munkahelyi tevékenység, amely káros a kapcsolatra nézve

Néha a munka sok időt vesz el a magánéletünktől, ami közvetlen hatással van a családunkhoz fűződő érzelmi kapcsolatainkra és a partnerünkkel való kapcsolatunkra. Ráadásul a nehéz munka fizikailag is megterheli az embert, vegyük például az építőiparban dolgozókat, az éjszakai munkát végzőket, vagy a tizenkétórázókat. Nézzük azt az 5 tevékenységet, ami mindig káros a kapcsolatokra.

Hosszú munkaidő

Érthető, hogy néha túlórázni kell, vagy olyan fontos megbeszéléseken kell részt venni, amelyek túlmutatnak a rendes munkaidőn, de valahogyan meg kell próbálni elkerülni, hogy ez rendszerré váljon. Ellenkező esetben szakítás lehet az ára.

Hétvégék

Amikor a munka egyre megterhelőbbé válik, és a szabadnapokat a munkával kapcsolatos problémák megoldására kell fordítani, eltűnik a lehetőség, hogy együtt élvezzük a szabadidőt. Próbáljuk meg úgy szervezni a hétvégéket, hogy a családra is legyen idő.

Nincs energia

Amikor végre felszabadulunk, és nem kell a munkára gondolni, akkor a maradék energiánk minimális. Teljesen érthető, hogy inkább tévézünk és alszunk, pedig a másikkal kéne lennünk.

Rossz hangulat

Ha valakinek problémái vannak az építkezésen vagy túl nagy a munkaterhelése, akkor állandóan erről fog beszélni vagy panaszkodni. Ha a munka lesz az egyetlen beszélgetés téma, a helyzet kényelmetlen és unalmas lesz. Próbáljunk olyan dolgokról beszélgetni, ami mindkét felet érdekli, és élvezzük a másikkal töltött közös időt.

Egészség

A munka által generált stressznek fizikai következményei vannak: az endokrin rendszerre hatással van, a stressz és a szorongás fokozódik, nő a szív- és érrendszeri betegségek (szívroham, angina pectoris, magas vérnyomás), az álmatlanság, a vizelési zavarok, erekciós problémák kockázata.

Ha megbetegszünk, a párunknak minden joga megvan ahhoz, hogy azt mondja: “Én megmondtam”. Egy dolog, hogy együtt vagyunk egészségben és betegségben, és egy másik dolog, hogy a munkával kapcsolatos megszállottság miatt kell szenvednünk.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada